Exchange Link

Sakit Hati !


Assalamualaikum bloggers ^.^

hurmm , tadi pagi dh bad mood kat skolah
ni kat rumah plak ..
pasal bnda kecik  pun nak kecoh beb !
cerita psal TUPPERWARE je pun -,-

agak2 korang , tak rasa bara ka ?
contoh macam ..
tadi masa aku balik dari skolah
aku cite kat mak aku , psal cikgu aku
aku bwak tupperware p skolah *kira yg ori punya la
cikgu aku gurau2 je la dgn aku psal tupperware tu, so aku cite la kat mak aku
mak aku pun gelak2 je la kan ..
so tamat dh cita kat situ

Then, malam pulak kakak aku balik kerja
dia yg beli tupperware tu 
bila dia nampak bekas tupperware dlam bilik
dia tanya aku , aku bawa ka tupperware tu p skolah
aku cakap la aku bwak , tapi bnda skrang bnda tu 
dah selamat smpai pun aku bawak balik rumah kan
ni duk mrah2 aku , awat aku bwak benda alah tu p skolah ..
kecoh gila , tiba2 plak mak aku join marah2 aku
tadi dia punya gelak la aku cita kat dia
n dia tau aku bawah benda alah tu p skolah
ni dia plak yg skali marah aku
lagi teruk dari kak aku marah plak tu !
tak paham aku lah ! dgn manusia zaman sekarang ni
even dia mak kita or someone else 
mmg perangai org cepat berubah
kdg2 aku terfikir kenapa boleh timbul sifat macam tu
n apa motif dia ?! 
err ! 
aku apa lagi , buat bodoh je la , tngok tv
lagi layan lagi skit hati kan?
so kesimpulannya
lebih baik diamm dari berkata kata ^.^

hahaha
bad story right ?!
xoxo ^.^

Kecik Hati :(

Ok lets story ! 
Sebelum tuu ! lupa plak ^.^
Assalamualaikum & Salam Jumaat ^_^

Ok ! hari ni aku pergi skolah , setelah 3 hari tak p skolah :p
tapi mood kat skolah jadi spoil spnjang hari =.=
aku tak tau nak kata la .. tapi bila lepak dgn member2 tadi 
rasa diabaikan ! dan kami skarang mmg tak sama kelas ..
member aku satu kelas tu tak mai , kalau tak slalu smbang dgn dia ..
tapi bila lepak dgn diorang , ntah la ! mcm nak layan , taknak layan ja .. =)

Mungkin hanya aku yg rasa mcm tu :(
hari ni depa nak kluaq pun tak invite , mna tak terasa weyh !
tapi xpalah , org tak pelawa , takkan kita terhegeh-hegeh nak ikut kan ?
Balik-balik pulak , mama ajak pegi Queensbay ..
tapi , aku tak nak p .. sebab memang xdak mood nak p ..
smpai sekarang duk bad mood .. 

It's Okay la , don't be so emotional ..
have fun with our life ^.^ Xoxo

Oh Crush ♥

Like normally , aku nak cerita about my crush ! Oh ! So sweeet ! sweet pun tak manis mcam gula dalam balang tu ! hahaha ! apa aku duk merepek ni xD .. Bukak cerita pun lupa bagi salam .,. hehe .. mintak maaf :p



Assalamualaikum !
Ok , aku mula skolah kat SMKBG sejak form 1 lagi .. tapi aku baru perasan
mamat ni masa f3 .. 
kira2 tahun plak tu , dia selalu nanti ronda sekolah dgn geng2 dia
kdang2 nanti lalu depan kelas aku 
sebab kelas aku kat bawah sekali ^_^
Kalau dia lalu je , mesti aku macam SS
SYOK SENDIRI lerr :p
haha .. kawan2 aku semua tau yg aku minat kat dia . 
tapi minat ja tak dak la obvious sangat 

Tapi sebelum tu , aku tak tau plak
dia ni dah follow aku kat twitter .. baru nak cari twitter dia
tngok2 dia dh follow aku , aku pun dh follow dia ..
time tu memang nak menjerit lah ! tapi , kat skolah mmg tak pernah teguq dia 
malu la siot ! 
then , mula la merancang sikit2 .. hehe :3
tak lah ! aku cuma start tweet2 dgn dia ja ..
tapi tu pun tak lama .. dalam 5-6 ja .
then , aku akan cari jalan mcm mna nak tamatkan
conversation tu !
ha la , nanti orang perasan macam mna ? kantoi la ..

Then dah masuk F4 , dia dah single lamaa dah , 
Btw , lupa nak bgitau Crush aku ni skarang F5 .
Aku ? F4 lah ^_^
dia single memang lama la , dari tahun lepas lagi ..
tu la mcm ad change kan ? tapi , memang harapan lah dia nak pndang aku --'
boleh kata , setiap hari aku nanti stalk dia ! 
tapi minat tu tak lama :( , dia ad crush kat org lain
patah seribu weyh! , hmm, tapi tak hilang jugak rasa minat tu kat dia
tapi yang pelik ni , dia crush kat org lain , tapi orang lain yg dia couple ..

Couple ?! ok , dalam bulan  3 macam tu , aku dapat tau dia dah COUPLE!!
haishh ! GF dia tu plak , aku tak berapa suka !
macam apa ja .. mcm mna la dia boleh suka ..
tetapi ! yg seronok tu .. tak smpai 2 bulan depa break !
haha ,, ada change la ! selagi depa tak kahwin , apa2 boleh jadi mcm skarang !
depa dh break kan ?! ^.^

Tapi tu la , sampai bila nak crush kat dia ?
nak bgitau kat dia ? lagi la tak ?
tak psal2 aku keng jumpa dia kat skolah ?
Better Friend than Together right ?
hurmm , dia pun mcm okey ja ,, layan aku
mcm member , kira okay la tu .. kan
dari dia sombong ..

Nak bgitau nama ? rasa2 takkot 
mmg la xdak spa nak tngok blog aku 
nanti ,kalau ad yg terbukak ? Tak ka Kantoi ?!
err .. jauh2 kan lah..
Biaq aku sorang , dgn kawan2 aku je la yg tau ..
simpan ja dalam hati ..
mana nak tau .. satu hari nanti 
aku dgn dia .. kot2 ada jodoh ?
hahahaha ! Puih ! berangan ja lebih ! haha 

harini , masuk 3 hari dh tak pi skolah 
rindu la , dh la bru lepas cuti . hari isnin tu dia tak my skolah
selasa , rabu , khamis aku tak p skolah ..
rindunyaaa ! hanya mampu stalk kat twitter dia je la ..

Esuk harap2 dpat tengok dia .. hehe . Gatai noh hang Zu !
kihkihkihh ! ..

ok .. I got to go , See u soon ^_^
xoxo ! 

Seorang perempuan dibunuh :\


Assalamualaikum =) .. hari ni ada story sikit , macam seramm *bagi saya lah ^_^ .. hehe

Ok cite dia mcm ni .. ada satu hari tu , ad kenduri kahwin . masa tu mcam nak hbis dh la kenduri tu , then kami tngah kemas2 barang .. kawasan kenduri tu dlam kawasan perumahan dekat dekat dgan padang dan flat rumah .. dekat2 pkul 7 mcm tu , kami duk sembang2 dekat bwah dewan kenduri tu .Tiba2 ,  kawan saya , tanya saya . "weyh sapa tu kat padang tu sorang2?" . Then saya cakap la , mana ? . mana ad sapa2 . Memang saya tak nmpak pun , sebab rabun sikit malam2 ni :p .. saya cakap kat dia , tak dak apa2 lah .. Tapi dia ckap budak tu duk ada lagi kat situ .. Saya pun tengok lah balik . Tengok2 ada seorang budak perempuan , rambut panjang jugak lah .. Terkejut jugaklah , tapi tiba2 dah xdak .. Pastu tiba2 , mata kami semua terpandang dekat tingkat dua flat depan kenduri tu , budak tu naik tangga , dari bawah sampai tingkat dua , tapi naik punya naik dekat situ jugak dua .. alih2 dia duk pusing kat tingkat dua je la .. Kemudian,kami dengar dia duk maki2 , menjerit kat satu rumah ni .. Rumah tu rumah keluarga dia la kot .. lepas tu , dia turun ... saya dan kawan saya seorang ,kami pergi la dekat padang .. budak perempuan tu ada dekat situ .. Kami nampak ada seorang makcik tua dan seorang budak perempuan tngah  membunuh budak tu , budak perempuan tu minta tolong , korang tau tak ? dia dan lagi tarik kaki kawan saya tu .. err ..Kami pun gabra lah .. lari cepat2 pi kat dewan tu .. semua pakat terkejut awat dngan kami ni lari lintang pukang . Kami cerita lah dekat depa semua ,, semua terkejut .. Yang kawan saya tu dh pengsan dah .. saya panggil mak saya ajak balik . Mak saya , pulak pengsan kat situ .. adeshh ! -,-'.. sapa yang kena skrang masalah dia? 


Akhirnyaa ! Rupa2nya saya MIMPI ! hahahaha :P . Tapi dalam tu memang rasa mcm real la .. gerun jugak ^_^ .. Tapi itu semau hanya mainan mimpi je lah :P hehehe .. 

Holla ^_^

Okay sekarang dah cuci2 dah blog ni .. boleh tahan tak ? hee , ni pun penat jugak nak buat :p . Lepas ni , boleh update bnyak2 :p .. buat masa sekarang xde crita .. esuk2 lah .. :D

Salam Berjumpa =)

Assalamualaikum ! wow ! dah berhabuk dah blog nih . hurmm ok , nak tanya la . Macam mna nak design baru blog nie.. dah lama tak bukak , sekarang dh update baru plak .. adeshh. jenuh dah mencari kat mna nak setting -,-' *ade ke yg nak jawab ni ? -,- . Hurm nak buat blog baru sayang plak .. hehhe .. Rindu sangat nak update blog .. dulu bz sngat , tak sempat nak update apa2 ^_^ .

Our Friendship

Daisypath Friendship tickers